torstai 31. lokakuuta 2013

Tietoa Bhajaneista ja Kirtanista:

Bhajanit ja kirtanit eli antaumukselliset laulut ja ylistys laulut, sekä erityisesti Sankirtana eli yhdessä ylistäminen on nimenomaan Kaliyuga aikakauden tehokkain ja toimivin ja helpoin  ensisijainen henkinen menetelmä, koska ihmisten keskittymiskyky on niin kadoksisssa ja koska on niin paljon meditaation tiellä olevia esteitä. Tällä menetelmällä voi saavuttaa oman jumal-oivalluksen.

Tunne ja tunteet kuten raaga kaipuu ja bhakti antaumus ja erityisesti ihanteena ääri-bhakti eli niin sanottu hullu bhakti, jossa keskitytään koko sydämisesti Jumalalliseen miettimättä mitä muut ajattelevat voivat viedä meidät hyvinkin nopeasti sanoinkuvaamattomiin samaadhi flou tiloihin, joka alkaa irrottamaan meitä aineellisuuden, väärän kiintymyksen ja  takertumisen kahleista.

Niinkuin myös ihanteena ääri-kaipuu eli niin sanottu hullu Jumal-kaipuu, sekä Gurun ja Jumalallisen fyysisen inkarnaation tai sitä edustavan kuvan edessä tai Gurun elävässä läsnäolossa itkeminen voi puhdistaa meidät hyvin nopeasti raskaistakin karma tai synti taakoista ja voimme hyvin nopeasti uppoutua Gurun tai Jumalallisen armosta syviin samaadhi tai floutiloihin.

Jos löydämme itsellemme sopivan päivittäisen sadhana harjoituksen ja teemme sitä päivittäin itsekuria harjoittaen tinkimättömällä asenteella muutamia kuukausia, joissakin tapauksissa muutamia vuosia. Ilmentäen ääri kaipuutamme ja ääri bhaktiamme niin Gurumme ja Jumalallinen Äitimme ja Jumalallinen Isämme ei voi olla sitä huomaamatta ja lopulta heidän täysi armo virtaa meihin ja voimme uppoutua heidän perimmäiseen olemisen tilaansa.